سوال اینجاست سوناتا دست دوم یا سراتو صفر؟

سوال اینجاست سوناتا دست دوم یا سراتو صفر؟
سوال اینجاست سوناتا دست دوم یا سراتو صفر؟ خرید بین خودروهای صفر و دست دوم دو راهی بسیار سختی است. به خصوص وقتی که با پول یک خودروی صفر کیلومتر بتوان.خودروی دست دوم بزرگتر و قویتر خریداری کرد. امروز نیز میخواهیم به یکی از همین دوراهیها بپردازیم .که اتفاقا جای سوال زیادی دارد .یعنی انتخاب بین هیوندای سوناتای LF دست دوم و کیا سراتوی YD صفر کیلومتر.!
هیوندای سوناتا LF به عنوان نسل هفتم سوناتا در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ .پس از مدل YF به بازار عرضه شد . و در دو نوع هیبریدی و معمولی در بازار یافت میشود .که انواع هیبریدی آن قیمت بالاتری دارند . سوناتا LF گرچه نتوانست موفقیت نسل قبلی را تکرار کند .و بیشتر در سایه اپتیما قرار گرفت. اما همچنان یکی از مجهزترین خودروهای سدان متوسط بازار است . و تواناییهای حرکتی آن نیز در مقایسه با بسیاری از خودروهای کم حجم بازار بهتر است.
در سمت مقابل کیا سراتو نسل سوم مدل ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ قرار دارد . که آن نیز به صورت وارداتی عرضه شد . سراتو نیز گرچه از لحاظ حجم فروش نتوانست . همچون نسلهای گذشته خود عمل کند. اما در مقایسه با رقبای خود شاید مجهزترین خودروی بازار است. و توانایی حرکتی قابل توجهی را نیز ارائه میدهد.
لازم به ذکر است . چنانچه نمونه صفر کیلومتر هیوندای سوناتا LF را مد نظر داشته باشید .رقیب کیا سراتو محسوب نمیشود . ولی مدلهای دست دوم آن قیمتی مشابه با سراتو نسل سوم دارند . و به همین دلیل علیرغم قرارگیری سوناتا در یک سگمنت بالاتر. آنها را در این مطلب مورد مقایسه قرار خواهیم داد.
معرفی کیا سراتو YD

ماشین کیاسراتو kia cerato car
با اینکه محصولات کیا موتورز به صورت عمومی طراحی بسیار قابل قبولی را ارائه میدهند. ولی این موضوع در مورد سراتو چندان صدق نمیکند . و این خودرو مخصوصا در فضای کابین طراحی دلچسبی در این رنج قیمتی ارائه نمیدهد . در مجموع کابین این خودرو از ارگونومی مناسب و کیفیت ساخت قابل قبولی برخوردار است . و امکانات متعددی را هم در آن شاهد هستیم.
در کابین کیا سراتو امکاناتی مانند سانروف برقی سه حالته ،. سنسورهای پارک جلو و عقب،. دوربین دید عقب، گرمکن صندلیهای جلو و عقب، سردکن صندلیهای جلو،. فرمان سه حالته .، گرمکن فرمان، تنظیم برقی صندلیهای جلو و کول باکس دیده میشوند . چنین امکاناتی سراتو را با اختلاف چشمگیری . در سطح متفاوت از محصولات پر فروش .، این کلاس نظیر مزدا ۳ نیو قرار میدهند. شاید تنها رقیب کیا سراتو از نظر امکانات در این کلاس هیوندای النترا باشد. در زمینه فضای داخلی نیز سراتو برخلاف بسیاری از خودروهای تنگ این سگمنت،. فضایی کاربردی و بزرگ را در اختیار قرار میدهد.
زیر کاپوت کیا سراتو یک موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی چهار سیلندر قرار دارد که ۱۵۹ اسب بخار قدرت و ۱۹۴ نیوتن متر گشتاور دارد و به یک گیربکس شش دنده دستی با شیفترهای پشت فرمان متصل شده است. این موتور کارآمد نیز به عنوان یکی نقاط قوت سراتو محسوب میشود و میتواند این خودرو را در زمانی کمتر از ۱۰ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند ضمن اینکه مصرف سوخت ترکیبی ۷.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر نشان میدهد که سراتو اشتیاق چندانی به مصرف بنزین هم ندارد.
معرفی هیوندای سوناتا LF

ماشین هیوندا سوناتا
sonata
هیوندای سوناتا LF یک خودروی مدرن و با زبان طراحی جدید هیوندا است که البته آن هارمونی زیبای YF را در خود به همراه ندارد. این مساله در نمای داخلی نیز خود را نشان میدهد و کابین سوناتا گرچه زیباترین در این کلاس نیست اما در مقایسه با نسل قبلی از نظر کیفی پیشرفت کرده است و از فضای پا و سر زیادی را نیز برای تمام سرنشینان فراهم میکند.
کابین ساده و بی آلایش هیوندای سوناتا آنقدر امکانات دارد که اگر همین امکانات را در یک خودروی آلمانی بخواهید باید تا دو برابر مبلغ این خودرو را پرداخت کنید. برای مثال میتوان به سقف پانوراما، گرمکن صندلیهای جلو و عقب، گرمکن فرمان، سردکن صندلیهای جلو، سنسورهای جلو و عقب، سیستم صوتی اینفینیتی، اتوهلد، سنسور عقب و جلو، ترمز پارک برقی، تودوزی چرمی، صندوق عقب هوشمند، پردههای جانبی عقب و صندلیهای جلوی برقی اشاره کرد.
زیر کاپوت هیوندای سوناتا یک موتور ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی با قدرت ۱۷۶ اسب بخار و گشتاور ۲۲۹ نیوتن متر وجود دارد که نیروی آن با استفاده از گیربکس شش دنده دستی به چرخهای جلو ارسال میشود. سوناتا با شتاب صفر تا صد کیلومتر ۹.۵ ثانیه و مصرف سوخت ۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر در رده میانی کلاس خود قرار میگیرد.
نتیجه گیری

ماشین کیا سراتو
با نگاهی به مشخصات و نقاط ضعف و قوت هر خودرو متوجه خواهید شد که کیا سراتو خودرویی بیشتر مناسب جوانان و افرادی است که به دنبال یک خودروی کم هزینه صفر کیلومتر برای استفاده روزانه هستند. سراتو امکاناتی فراتر از کلاس خود را در کنار توانایی حرکتی قابل قبول باهم دارد و یک سدان کاربردی است. در سمت مقابل سوناتا خودروی بزرگتر، مجهزتر، راحتتر و با موتور قویتر است؛ سوناتا نیز بیشتر میتواند یک گزینه خوب برای سفرهای خانوادگی باشد. سوناتا با توجه به عملکرد تعلیق و فضای بزرگتر خود راحتی بالاتری دارد که با توجه به اینکه در یک کلاس بالاتر قرار میگیرد طبیعی است.
مساله اما اینجاست که آیا یک هیوندای سوناتا دست دوم ارزشمندتر است یا یک کیا سراتو کیلومتر. اگر ارزش خودرو در برابر بهای پرداختی مد نظر باشد، بدون شک این سوناتا است که از رقیب کوچک خود سبقت میگیرد. خوشبختانه مساله خدمات و قیمت قطعات در مورد هر دو خودرو شرایط یکسانی دارد و همین نیز باز کفه ترازو را به نفع سوناتا سنگینتر میکند که خودرویی بزرگتر و قویتر ولی با خدمات و هزینه نگهداری تقریبا برابر با سراتو است.
در این بین دو مساله باقی میماند. یکی مساله سن دو خودرو است و سراتو خودرویی جدیدتر، پس برای افرادی که خودرویی نو و بهروز میخواهند این مساله میتواند حائز اهمیت باشد، ضمن اینکه سال ساخت خودرو، کارکرد کمتر آن در کنار اسپرتتر بودن آن میتواند فروش یک سراتو را تبدیل به کاری راحتتر از فروش سوناتا کند. مورد بعدی نگرانی در مورد سالم بودن خودروی دست دوم است که اگر نگرانی زیادی در مورد خودروی دست دوم دارید یا صفر بودن خودرو برایتان یک معیار مهم است باید سراتو صفر کیلومتر اما با فضای کمتر و موتور ضعیفتر را انتخاب کنید.